Informatie over vakwerkbouw

Door voortdurende studie en onderzoek, vele buitenlandse reizen in functie van de houtbouw en de leembouw, praktijkstages, cursusdagen in aanverwante materies, binnen- en buitenlandse contacten, heb ik met de jaren een grote kennis i.v.m. deze constructiemethode vergaard.

GESCHIEDENIS:
Architect sinds 1975, begon mijn vakwerkinteresse na mijn stage vanaf 1977. Een eerste nieuwe woning in houten vakwerkbouw met geleemde wanden richtte ik reeds op in 1983, zonder problemen. Ze is nu reeds 30 jaar met voldoening bewoond. Er volgden projecten in de Antwerpse Kempen, de Vlaamse Ardennen, Haspengouw, de Famenne, Brabant, Nederlands Limburg,... Restauraties, saneringen, verbouwingen, grote en kleine nieuwe projecten, woningen, vakantiehuizen, carports, schuren,...
Vanaf 2002 hou ik me enkel nog met vakwerkgebouwen bezig.

Talloze bezoeken aan dergelijke panden gekoppeld aan onderzoek in situ en opmetingen, hebben me een schat aan ervaringen bijgebracht.

Reeds vele jaren word ik geconsulteerd op vraag van bewoners, eigenaars, kandidaat kopers, architecten, aannemers, makelaars, timmerlui, vakgenoten, uitvoerders op de werven, betrokken instanties,... een kring van ge´nteresseerden die wel gestaag groter wordt.

Voor voordrachten omtrent deze bouwwijze ben ik beschikbaar.

 

webdesign studiebureau festraets